Duivenmaatschappij:

Sans Peur - Herent

Actua-pagina:

Familienieuws: Donderdag 10 januari 2013 werd Jonas Rommelaere geboren, wij wensen Joris en Carolien en de Peter Jeroen een dikke proficiat met hun flinke zoon die 3,895kg weegt en 53,5 cm meet.

*(21/12/2012) Familienieuws: We kregen vandaag, vrijdag 21/12, te horen dat Lambrechts Alfons ons zondag 16 december 2012 heeft verlaten. Alfons was jarenlang een trouw lid van onze vereniging. Hij was vooral gespecialiseerd in het snelheidsspel en was dikwijls terug te vinden in het gezelschap van Jan Heers. De laatste jaren was Alfons niet meer actief in de duivensport wegens zijn ouderdom en gezondheidsredenen. We willen alle familieleden en vrienden ons oprecht medeleven betuigen. De uitvaartplechtigheid zal doorgaan in de kerk van Buken op vrijdag 21/12/2012 om 11u30

*(04/12/2011)Familienieuws Zondagmorgen 4 december 2011 is ons voormalig bestuurslid JEF HOYLAERTS van ons heengegaan. Jef was net 79 jaar geworden. In de tijd dat Jef deel uitmaakte van ons bestuur was hij de grote bezieler van het Hafospel met Pigeon D'Or. Maar Jef was ook een groot kampioen. Talrijke vermaarde hokken heeft hij als gewaardeerde keurder aan de top gebracht met zijn uitgekiende selectienormen en lijnenteelt. De uitvaart van Jef zal plaatshebben in de OLVr Parochiekerk te Herent op donderdag 8 december 2011 om 11u30. Sans Peur biedt aan Maria en de familie haar oprechte deelneming aan. Jef vlieg nu maar zachtjes naar je goeie vriend Polleke.

*(11/08/2011)Familienieuws Met spijt in ons hart moeten we jullie mededelen dat we vandaag donderdag 11/08 afscheid hebben moeten nemen van Andre Beutels. Andre jarenlang DE man van de klokken, inkorving na inkorving, jaar na jaar. Weer een enorme klap voor onze maatschappij die we moeilijk zullen kunnen verwerken. Andre je gedrevenheid, je inzet, je volharding en al de tijd die je voor ons en voor je vrienden maakte zullen we nooit vergeten. De uitvaartplechtigheid zal doorgaan op woensdag 17/08 om 10u in de kerk van Winksele-Delle. Wij willen zijn familie en vrienden namens alle leden van Sans Peur ons medeleven betuigen.

*(24/06/2011)Familienieuws Met spijt in ons hart moeten we jullie mededelen dat we vandaag afscheid hebben moeten nemen van Paul Hermans. Paul die seizoen na seizoen ontelbare korven klaarmaakte. Altijd klaar om een handje te helpen. Wat hij deed zag niet altijd iedereen maar je kon er zeker van zijn dat het in orde was. Paul, je opmerkzaamhied, stiptheid en volharding zullen we niet gauw vergeten! Wij willen zijn familie en vrienden namens alle leden van Sans Peur ons medeleven betuigen.

*(14/03/2010)Seizoen 2010 Het seizoen 2010 start volgende week!  We waren dan ook zeer blij toen we afgelopen week onze goedgekeurde vluchtkalender in de bus zagen vallen.  Eindelijk kunnen we van start en onze liefhebbers laten weten wat we nu al dan niet mogen spelen.  2010 zal niet zoveel wijzigingen met zich meebrengen toch niet wat de lossing plaatsten betreft. Voor Herent blijven de vertrouwde plaatsen als Momignies, Soissons en Pithiviers behouden. Hopelijk komen ze voor iedereen dit jaar uit de juiste richting en kunnen we er samen een mooi en aangenaam seizoen van maken!

*(01/03/2010)Eetdagen 27&28/02/2010 Het potje met duivenvoer bevatte 3687 graantjes. Frans Rans zat er slechts 10 graantjes naast met een schatting op 3697 graankorrels en wint de grote beenhesp. Exaequo met een schatting van 3700( verschil 13 korrels)eindigden J Van Brussel - Vranckx Sonia en Rudi Lens. Ik wil al onze medewerkers bedanken voor de hulp en alle aanwezigen bedanken voor de steun die ze door hun komst aan onze maatschappij geven. We konden weer rekenen op een talrijke opkomst wat ons zeer veel plezier deed!

 

*(18/01/2010)Kampioenendag De sneeuw was zo goed als volledig weg en dat was ook maar goed want al die mensen die de weg van de wagen naar de zaal vonden was weer zeer groot.  We hadden nochtans enkele tafels meer voorzien dan de voorgaande jaren en daardoor duurde het wat langer voor heel de zaal gevuld raakte.  Toch zat de parochiezaal van Winksele-Delle ook dit jaar weer afgeladen vol.  We huldigde al onze fantastische kampioenen en willen hen ook via deze weg proficiat wensen.  Ook al onze medewerkers die ook weer voor dit evenement massaal aanwezig waren wil ik enorm bedanken voor hun inzet en hulp. En als laatste wil ik ook de schenkers en kopers van onze bons nog een extra bedanken!

 

*(03/01/2010)Nieuwjaarsdrink Veel volk! meer kon ik niet zeggen toen ik tegen de middag aan het lokaal kwam. Iedereen had dan toch de weg naar ons lokaal gevonden en dat beetje sneeuw dat er lag kon niet de oorzaak zijn om niet te komen.  Het was alleszins een aangename verrassing. Iedereen heeft kunnen genieten van een lekker glaasje Cava! klinken en drinken op het nieuwe jaar! Wij wensen jullie alleszins het beste toe! Laten we er ons een fantastisch jaar van maken!

 

*(15/10/2009)Bedankt! Het seizoen zit erop! We willen via deze weg alle medewerkers bedanken voor hun hulp tijdens het afgelopen seizoen.  Zonder jullie konden we dit allemaal niet bolwerken! Ook een woordje van dank aan alle liefhebbers en andere mensen die ervoor gezorgd hebben dat het afgelopen seizoen zo goed verlopen is. Iedereen een rustige maar vruchtbare winter gewenst en tot op één van onze winteractiviteiten!

 

*(21/05/2009) Familie Nieuws Gisterenavond(21/05/09) werd ons het onbegrijpelijke nieuws medegedeeld dat Jos Creten overleden is.  Jos was één van onze trouwe medewerkers, altijd bereid om een handje te helpen.  Een voorbeeld voor het verenigingsleven met het hart op de juiste plaats.

Wij willen zijn familie en vrienden dan ook ons medeleven betuigen en onze steun uiten in deze moeilijke tijd.

 

Jos, bedankt voor alles!

 

*(19/05/2009) Online uitslagen applicatie

Het is al een tijdje geleden dat we hier nog eens een topic aan toevoegde, ondertussen is het seizoen al een aardig stukje verlopen en tot nu toe is alles redelijk meegevallen.  Al enkele vluchten die een dag werden uitgesteld maar tot op heden zijn we gespaard gebleven van rampvluchten en de Mexicaanse griep :).  Sans Peur had weer wat nieuws in petto en dan denk ik vooral aan onze applicatie om online uitslagen te bekijken.  Hopelijk zal deze later op het seizoen nog aangevuld worden met een applicatie om online aanmeldingen te doen maar dit is nog wat afwachten aangezien er ongelooflijk veel werk en nadien nog testwerk in kruipt voor we er definitief gebruik van kunnen maken.  Maar we werken eraan en het zal een enorme vooruitgang zijn om de telefonische wachtrijen te beperken als alles eenmaal werkt zoals gepland.  Sportieve groeten!

 

*(05/03/09) Het Nieuwe Seizoen staat voor de deur!

We staan voor het weekend van onze eetdagen.  Nu al wil ik alle medewerkers bedanken voor hun inzet!

Volgende week starten we al met ons nieuwe seizoen.  Terug zachtjes opbouwen naar die grote duivenmassa tijdens de zomermaanden.  Het zal voor iedereen weer even wennen zijn om na een vrij rustige winterperiode weer bijna iedere dag paraat te zijn om alles zo vlotjes mogelijk te laten verlopen.  We willen namens heel het bestuur iedereen een schitterend duivenseizoen toewensen!

 

*(04/02/09) SANS PEUR IN ROUW   

 

In nacht van dinsdag op woensdag 4 februari is de echtgenote van onze Ere-Voorzitter FRANS Rans overleden BERTHA is tevens de moeder van onze O/Voorzitter ALEX en onze E.C.specialist
RUDI en grootmoeder van onze schatbewaarder JEROEN.

De plechtige uitvaartliturgie gaat door op dinsdag 10 februari in de OL.Vr.-kerk van Herent om 10 uur. 
Gelegenheid tot condoleren in de kerk vanaf 9H4O.

Sans Peur betuigt innige deelneming aan de ganse familie. *(26/01/2009) Kampioenenhuldiging Sans Peur 24/01/09

We kunnen terugblikken op een geslaagd kampioenenfeest, er waren veel mensen aanwezig en dat maakte het voor sommige zelfs moeilijk om nog een zitje te bemachtigen.  Ik wil via deze weg ook eens extra alle helpende handen bedanken.  Vele mensen waren a van vroeg in de morgen bezig om alles vlotjes te doen verlopen.  Ook de voorbereidingen mogen niet onderschat worden en ook hier aan alle helpende handen en aan het bestuur een grote dank u!  Wij willen ook alle mensen bedanken die aanwezig waren en die samen met ons er een onvergetelijk feest van gemaakt hebben.  We proberen de foto's zo snel mogelijk online te zetten!

 

*(01/01/2009) Jaaroverzicht 2008 We zijn deze pagina een beetje uit het oog verloren, 2008 was een duivenseizoen waar we eens gespaard gebleven zijn van alle vogelgriep-elende.  Alle vluchten konden "normaal" doorgaan, al zaten er ook in 2008 verschillende vluchten bij waar er serieuze verliezen van duiven waren.

We begonnen ons jaar met onze kampioenendag, een groot succes, heel veel aanwezigen en de reacties achteraf waren over het algemeen vol lof, al zijn er altijd puntjes waar we aan kunnen werken.  Onze eetdagen in maart brachten ook heel wat volk op de been, zaterdag ietsje minder maar over het algemeen mochten we zeker niet klagen.  De data was misschien ook niet geweldig gekozen... zeker iets om mee te nemen naar volgend jaar!

Het seizoen starte, bijna alle vluchten konden gewoon doorgaan en dat is een plezier als je kan vergelijken met veel slechtere jaren.  In de zomer hadden we onze midweekvluchten en de jeugdige dagen waar we telkens veel duiven op hadden.  Zomer betekent barbecue en die was er dit jaar ook.  Geen last van regen dit jaar en we kunnen dan ook terugblikken op een geweldige editie.  Na het feest van de BBQ hebben we in de zomer ook onze inkorving van Barcelona gekend en het mosselfestijn van St-Vincent.  Ook hier was alles mooi verlopen zoals gepland en konden we alleen maar positieve geruchten de ronde horen doen.  We naderen het einde van het seizoen en ook dit jaar hadden we onze Ronde van België die het dit jaar nog beter deed dan het voorgaande succes in 2007.  Een pak duiven en dat nog zo laat op het seizoen! 

We hebben in 2008 ook mindere momenten gekend en dan moet ik vooral terugdenken aan twee liefhebbers die we verloren zijn: Marcel Verstraeten en Bisschop Jozef, bedankt dat we jullie hebben mogen kennen, dat jullie er waren en samen met ons veel plezier beleefd hebben aan onze hobby en aan alle andere dingen in dit leven.

 

Het Jaar sloten we af met onze algemene vergadering, onze tevredenheidsenquete en ons jaarlijkse winterprogramma.

 

Alle leden een geweldig 2009 toegewenst en een schitterend en aangenaam duivenseizoen

 

 

 

*(01/01/2008)Familie Nieuws:

Zij had nog zoveel plannen,
Zij wou nog zoveel doen.
Het is voorbij. Het hoeft niet meer.
Het is niet meer dàn, maar toen.

Met pijn in het hart willen we U het niet totaal onverwachte
- maar daarom niet minder harde -
afscheid meedelen van één van onze medewersters.

Marleen Sterck

Aan de families Sterck en Van Bael onze oprechte deelneming

 

 

*(07/08/2007) Mosselvlucht St-Vincent

De foto's kan je bekijken op onze foto-pagina, veel volk, mooi weer en super lekkere mosselen.  De fondvrienden van Sans Peur waren er weer in geslaagd om het fondseizoen op een mooie en lekkere mannier af te sluiten.  Een dikke merci aan de chef kok's alle ronddragers en iedereen die voor of achter de schermen meehielp om dit alles mogelijk te maken.!

 

*(27/07/2007) Barbecue Sans Peur Herent 2007

Vrijdagavond 27 Juli 2007, weer tijd om onze barbecue's eens boven te halen.  Net als de voorgaande jaren was er alleen een inkorving van momignies al was dit voor dit jaar niet helemaal vanzelfsprekend.  Door de vogelgriep die de Franse grenzen sloot bestond de kans er in dat ze toch een kleine halve fondvlucht inrichte, achteraf bleek Bourges toch door te gaan, ideaal om de Barbecue te laten doorgaan.

De weergoden waren ons blijkbaar ook goed gezind gebleven, want tijdens heel de avond is het mooi droog gebleven. Onvergelijkbaar met het weer dat we vorig jaar op onze neus kregen.  Veel volk, een aangename sfeer en ideaal Barbecueweer.  Weer een geslaagd feestje om niet snel te vergeten, de foto's kan je bekijken op onze foto-pagina.

Een dikke merci aan alle medewerkers die meehielpen aan deze activiteit! 

 

*(23/06/2007) Fata Morgana Vrije Bassisschool Wakkerzeel

Donderdagavond kregen we de vraag of we er niet voor konden zorgen om tegen zaterdag amper 2 dagen later 220 duiven bij mekaar te krijgen.

Mini-Fata Morgana

 

Promotie van de duivensport!

 

Fatamorgana in de Vrije Basisschool van Wakkerzeel

 

Zaterdag 23 juni 2007

 

De uitdaging: 220 duiven verzamelen en lossen in de school in Wakkerzeel

Inkorving van de duiven : Zaterdag 23 juni 2007 van 15u-15u45 in Sans Peur

 

Lossing om 17 u op het sportveld van de Vrije Basisschool te Wakkerzeel 

 

We hebben het gehaald!!! bedankt aan alle liefhebbers die dit mede mogelijk maakte, een dankwoordje en de foto's kan je hier bekijken, de foto's komen later ook nog op de foto-pagina

 

*(20/06/2007) Familie Nieuws

Woensdag 20 juni 2007 overleed ons bestuurslid Jan Heers op de leeftijd van 82 jaar. 
Naast bestuurslid van Sans Peur,zorgde Jan voor het klaarmaken van de inkorvingsmanden. 
De begrafenisplechtigheid zal plaats vinden op Dinsdag 26 juni 2007 in de St-Antoniuskerk te Buken om 1Oh-. Jan kan begroet worden op maandag 25 juni van 19u tot 19u30 in het 
Funerarium Van Roey,Stationsstraat 42, 3020 Veltem. 

We willen Jan bedanken voor alle mooie momenten die we met hem mochten beleven, voor zijn hulp als bestuurslid en zijn grote bijdrage als medewerker bij het klaarmaken van onder andere de korven.

--------------

*(10/04/2007)Vernieuwing van de Mannen WC's

Ik denk dat velen onder jullie zullen zeggen: eindelijk!

en inderdaad het is zover, het stond er al lang aan te komen maar de tijd ontbrak een beetje.  uiteindelijk dan toch gelukt!  

--------------

*(28/02/2007) Eetdagen 24&25/02/2007

Vorig jaar zijn we opnieuw gestart met de organisatie van onze eetdagen, we hadden toen gemerkt dat er heel wat organisatie en helpende handen voor nodig zijn om zo'n enorme activiteit goed te laten verlopen.  Maar net als vorig jaar konden we beroep doen op ons Marleen.  Marleen die er voor zorgde dat de keukenploeg draaide zoals ze moest draaien.  Geen makkelijke opdracht maar met een gedreven groep medewerkers verliep alles zoals het moest verlopen.  Niet alleen de keuken maar ook de mensen die het eten en de drank ronddraagde, de mensen van de tap en de kas waren nodig om alles zo goed als vlekeloos te laten verlopen.  Allemaal nen heeeeeeeeeeeeeelen dikke Merci!  Het was net als vorig jaar een groot succes, zaterdag een tikje minder dan vorig jaar op zaterdag maar het aantal mensen dat we op zondag mochten verwelkomen veegde al onze voorgaande records van de baan.  Wij danken iedereen voor hun talrijke aanwezigheid en wij hopen u ook volgend jaar opnieuw te mogen verwelkomen!

 

nog even dit:  

De blok kaas op onze eetdagen woog 10,735 kg 

en werd gewonnen door Paula Croon die het gewicht schatte op 10,750 kg 

Proficiat en smakelijk! (de foto's kan je bekijken op onze foto-pagina)

--------------

*(15/02/2007) Familie Nieuws

Met grote verslagenheid melden wij U het plotse overlijden van de heer Willy Verstreken op 12 februari 2007. Willy verzorgde de vergezelling van de duiven van verschillende verenigingen in Vlaams Brabant.
De uitvaartplechtigheid zal plaats hebben in beperkte familie- en vriendenkring.
Rouwbeklag kan overgemaakt worden aan de Mevr Verstreken en de familie , Appelweg 108, 3221 Nieuwrode

--------------

*(02/02/2007)Familie Nieuws

We kregen vandaag het spijtige nieuws te melden dat we gisterenavond afscheid hebben moeten nemen van Victor Poortmans.  De "Vic", want zo noemde de meeste hem, gedreven, recht op de draad, hij zei het zoals hij het dacht en dat charmeerde hem.  Jarenlang speelde hij zelf met de duiven en zelfs daarna was hij niet weg te slaan uit Sans Peur.  Een kaartje leggen, een gezellige babbel dat waren allemaal dingen waar je bij Vic aan het juiste adres voor was.  Vic zoals jij was er maar één en we hebben echt genoten van elk moment dat je met ons hebt doorgebracht.

Bedankt Vic !   Voor je aanwezigheid, voor je verhalen, voor je inzet, je doorzettingsvermogen, voor alles!

 

Vic wordt begraven dinsdag 06/02/2006 om 10u30 in de O.L.V. Kerk te Herent

--------------

*(21/01/2007)Kampioenendag Sans Peur:

Een nieuwe locatie, een andere zaal en een heleboel veranderingen.  Het was ook voor ons effe wennen maar het is altijd tof als je achteraf kan zeggen dat het een succes is geweest.  Een volle zaal en een aangename avond voor iedereen.  Met ons projectiescherm probeerde we iedereen op de hoogte te houden van bijvoorbeeld de bonverkoop. Het was trouwens ook een tof extraatje om een aantal foto's van onze kampioenen te projecteren en zo een beetje een mooie diashow op poten te zetten.  En met een aantal gepaste muziek deuntjes konden we dit alles nog wat meer vorm geven.  De foto's van dit alles zullen weldra op onze fotopagina te bezichtigen zijn.  Er rest mij alleen nog heel onze medewerkersploeg te bedanken voor hun inzet, ook dank aan alle schenkers en koopers van de bons!

 --------------

*(16/01/2007)Familie Nieuws!

Het is ondertussen al een hele tijd geleden dat we jullie via deze weg nog op de hoogte hielden van de gezondheidstoestand van Jan Heers en Victor Poortmans.  Met Jan gaat alles redelijk goed, hij verblijft momenteel al een hele tijd terug thuis waar hij heel zachtjes verder herstelt.  Met Victor Poortmans gaat het minder goed, de niertransplantatie is niet gelukt, Vic heeft daardoor enorm afgezien en veel krachten verloren.  Nog een extra operatie doordat er een gaatje in zijn maag gevonden was heeft daar zeker geen verbetering aan gebracht.  Door dit alles is hij een tijdje in coma beland en zag het er echt niet goed uit. Momenteel gaat het terug iets beter met hem.  Het blijft allesinds nog bang afwachten.  Aangezien ze een buisje hebben moeten steken voor zijn ademhaling kan hij zeer moeilijk praten, en wie Vic kend weet dat hij het daar geweldig moeilijk mee heeft.  Victor we wensen u in naam van alle liefhebbers, medewerkers en bestuur van harte beterschap!

 --------------

*(31/07/2006) Een traditie die wederkeert!

vrijdag 29 Juli 2006, zoals elk jaar een dag dat er alleen maar Momignies dient ingekorft te worden.  Tijd dus om ook eens in het midden van het seizoen een activiteit te organiseren.  Een traditie die we al jarenlang in ere hielden was de voorbije jaren verloren gegaan, en dat moest ook terug rechtgezet worden.  Met een goeie groep medewerkers viel de organisatie best mee.  Een sterk Team bakkers, een Ervaren keukenploeg, een Jong Arsenaal aan ronddragers en een Sterke Technische ploeg voor de opbouw maakte van dit alles een perfect geslaagd festijn dat bij iedereen een positieve nood heeft nagelaten.

Enkel de weergoden waren ons niet zo gunstig gezind, het was niet koud en de wind viel ook best mee maar onze bakkersploeg ondervond toch al snel het nadeel van de hevige regenbuien die boven Sans Peur hingen.  Regen, we hadden het wel verwacht, maar in die mate kon het zelfs onder onze tenten niet helemaal droog blijven.  Het feestje kwam dus traag op gang, maar na regen komt zonneschijn, en daar bleven we dan ook in geloven.  Na een uur of twee begon het stillaan op te houden en hebben we eigenlijk geen lek regen meer gezien, de goden zullen beseft hebben dat niets ons tegen kan houden om er stevig tegenaan te gaan.

Het volk vond toch nog zijn weg naar ons lokaal en ook al was de opkomst door dit slechte weer misschien iets minder.  We mochten toch een goeie 130 personen een overheerlijke barbecue maaltijd aanbieden en we kunnen dus spreken van een mooie geslaagde activiteit die we zeker naar volgend jaar gaan herhalen.

Hopenlijk houden we vrijdag 27 Juli 2007 wel droog, jullie zijn alvast welkom!

Een dikke merci aan iedereen die heeft meegeholpen aan deze sfeervolle, gezellige avond en hopenlijk tot binnenkort!

 --------------

*(27/07/2006) Familie Nieuws

Momenteel gaat het niet zo goed met Jan Heers, na een inwendige bloeding wordt hij momenteel kunstmatig in coma gehouden, de voorbije dagen had hij nog last van koorts, momenteel is de koorts wat gezakt maar het blijft bang afwachten.  Met Victor Poortmans gaat alles vrij goed, hij verblijft momenteel nog in het ziekenhuis omdat ze er zeker van moeten zijn dat zijn lichaam de nieuwe nier aanvaard.  Maar alles ziet er momenteel goed uit.  

We kregen deze week nog zwaar nieuws te verwerken, Gaby Vermeersch wordt vrijdag op 04 Augustus begraven, Gaby die we wekelijks zagen in Sans Peur was tot een jaar of 2 geleden nog elke week aanwezig om zelf haar duiven in te manden.  Op korte tijd is het snel achteruit gegaan, maar toch willen we Gaby bedanken voor al die jaren die ze met ons gedeeld heeft.  Bedankt voor de vriendschap en voor alle aangename momenten!

 --------------

*(24/07/2006) FamilieNieuws

Afgelopen week werd Jan Heers, één van onze trouwe korvenmakers, in allerijl naar het ziekenhuis gebracht.  Waarschijnlijk heeft het warme weer een grote rol gespeeld in het gebeuren, achteraf vernamen we dat het om een licht hartinfarct zou gaan.  Jan zal waarschijnlijk nog enkele dagen in het ziekenhuis moeten herstellen, we wensen hem alvast veel beterschap toe!

Victor Poortmans, oud duivenliefhebber en een trouwe kaartspeler tijdens de wintermaanden moest zaterdagmorgen in allerijl naar het ziekenhuis.  Victor die al jarenlang 3 maal per week naar de nierdialyse moet kreeg te horen dat ze voor hem een donornier hadden gevonden.  Laat ons hopen dat de operatie perfect lukt en dat we Victor snel terug kunnen zien in het lokaal.

Victor en Jan veel sterkte toegewenst!

 --------------

*(03/07/2006) Feestelijke inkorving Barcelona 

Naar jaarlijkse gewoonte proberen we in Sans Peur toch altijd iets speciaals te maken van de inkorving van Barcelona op Zondagavond.  En dat kan ook deze keer weer als geslaagd aanvaard worden.  Het warme weer, het grote aantal aanwezigen en Germain hare Sangria konden samen niet anders dan voor een geslaagd feest zorgen.  Daarbovenop mochten wij de duiven inkorven van maarliefst 60 duivenmelkers,  die samen voor 323 oude duiven en 86 duivinnen zorgde.  Na de inkorving werd het tijd om twee mensen eens extra te bedanken voor hun hulp en inzet voor de vereniging.  Als eerste kwam Marleen Sterck aan bod, we wilde haar bedanken voor haar grote hulp en drijvende kracht achter de werking tijdens onze eetdagen.  We hadden ons laten vertellen dat Marleen houd van een goed glas wisky, Marleen laat ze smaken.  Daarna reste ons nog iemand te bedanken voor zijn werk en inzet.  We bedanken Francois Wittemans voor zijn hulp tijdens de eetdagen maar vooral omdat Francois ongelooflijk veel tijd steekt in het repareren van onze inkorvingsmanden, tot nu toe heeft hij er al 90 opgelapt en ik vermoed dat hij nog eff verder kan.  Bedankt Francois.

Wij willen toch nog even alle medewerkers bedanken voor hun hulp en jullie voor jullie talrijke aanwezigheid.

--------------

*(03/07/2006) Bijkomende parkeerplaatsen op weide  

Dankzij de hulp van Wim, Jeroen, Pieter en Francois kunnen we nu beschikken over een aantal extra parkeerplaatsen.  Het was een werkje waar we met enkele personen snel komaf mee hadden gemaakt, het verwijderen van de afsluiting in treinbils en een stukje terugplaatsen. Maar het is wel een enorme oppervlakte aan parking die we hierdoor gewonnen hebben.  Het enige nadeel is dat bij regenweer het niet aan te raden is om je wagen op de weide te plaatsen.  Het zal dan ook maar tijdelijk zijn, binnenkort wordt er gebouwd op het stuk waar zich nu de speeltuin van Den Axe bevindt.  Een stuk van onze huidige toegangsweg zal dan waarschijnlijk wegvallen en deze zal moeten opschuiven naar de weide toe.  Een deel van de weide zal natuurlijk altijd nog parking blijven, hoe het allemaal zal evolueren is voor ons nog niet helemaal duidelijk maar we houden jullie op de hoogte!  Nog één ding, gelieve steeds een weg vrij te laten tegen het lokaal zodat we de volledige weide kunnen vullen en er altijd mensen op en af kunnen.

--------------

*(20/06/2006)Duivensport in de madia

Duivensport in de media, reportage "Ter Zake" over de big business in de duivenwereld

--------------

*(11/06/2006) Bijna 5000 duiven ingekorfd op 1 week!

Het duivenseizoen begint eindelijk terug zijn normale gang te gaan en dat konden we deze week in Sans Peur ook merken.  De melkers zijn volop bezig met het opleren van hun jonge duiven en dat konden we woensdag al merken aan het enorme aantal duiven dat zich aanbiede voor de opleerdracht uit Fleurus.  Polleke had serieus zijn werk om die 1100 duiven in de korven te krijgen.  Maar niet alleen dat was een succes, de dag nadien korfden we op Chateauroux meer dan 540 duiven in.  Op de zaterdagvlucht uit Momignies konden we nog eens 1555 duiven inkorven.  Ook de vlucht uit Aurillac, Orleans en Soissons werden ingekorfd en ook hier kwamen heel wat duiven op af, alles samen mochten onze medewerkers bijna 5000 duiven inkorven.  Allemaal nen dikke merci (medewerkers en duivenliefhebbers).  

--------------

*(09/06/2006) WK voetbal in Sans Peur:

Het WK voetbal ging vandaag van start, om er voor te zorgen dat onze liefhebbers geen match zouden missen tijdens de inkorvingen hebben we dan ook gezorgd voor een groot scherm!  Iedereen dus welkom tijdens de inkorvingsuren om bij een fris pintje te genieten van de WK sfeer!

--------------

*(13/05/2006) Eindelijk, Frankrijk terug binnen!

De Franse overheid heft de ophokplicht en het verzamelverbod van pluimvee en reisduiven (behalve in het gebied van de Dombes) op vanaf zaterdag 13 mei 2006, na publikatie in het Staatsblad.  Dit zal wellicht volgende maandag gebeuren.  Dus dit weekend kunnen we nog niet lossen in Frankrijk, wel vanaf volgende week.  Op het einde van de zomer zal de Franse overheid de situatie opnieuw evalueren. Heel positief nieuws dus!

--------------

*(01/05/2006) Arlon wordt Dudelange

De vogelgriep blijft ons duivenseizoen nog steeds beïnvloeden, normaal gezien starten we het eerst weekend van mei met onze eerste kleine halve fondvlucht maar daar zullen we blijkbaar nog effe op moeten wachten.  In de April maanden werden de Franlrijkvluchten vervangen door de binnenlandse vlucht Arlon.  Ondertussen zijn we in de maand mei beland en spelen we komend weekend voor de eerst maal Dudelange, een vlucht uit Luxemburg.  Ook al is de ophokplicht voor onze kippen, eenden en ganzen nu beïndigd, onze duiven mogen de Franse grenzen nog niet overschrijden, althans toch niet in een duivenkorf voor een wedvlucht.  Maar we willen verder, de enige oplossing daarvoor is naar onze andere buurlanden trekken, ook al zijn de reacties hierover dikwijls verdeeld,  we zullen wel zien wat het wordt ...

--------------

*(14/04/2006) In mei nog geen wedstrijden uit frankrijk:
Op 07/04/06 werd er een bericht verspreid via de internetsite van de Franse duivenbond dat de Fransen terug met de duiven zouden mogen spelen vanaf 1 mei.  Vandaag kregen we het bericht dat het zou gaan om een misverstand, het zou wel toegelaten zijn voor de fransen om hun duiven individueel op te leren, maar het houden van wedvluchten zou tot 1 juni verboden blijven. 

Voor ons betekent dit dus concreet dat wij eveneens niet voor 1 juni duiven mogen lossen vanuit frankrijk. Het blijft dus afwachten...

--------------

*(11/04/2006) Familie Nieuws:  We moesten vandaag afscheid nemen van Cyriel Vanhorenbeek.  Cyriel die toch zeer dikwijls te zien was bij ons in Herent werd vandaag begraven te Tildonk.  Cyriel was één van die duivenmelkers die we regelmatig zagen in Sans Peur, ook op de zondagavonden was Cyriel er regelmatig te vinden, als hij maar onder de mensen kon zijn.  Het ging echter al een tijdje niet zo goed met hem, maar dit slechte nieuws hadden we helemaal niet verwacht.  Het was om even heel van stil te worden.  Het minste wat we nog konden doen is zorgen voor een bloemstukje op je begrafenis om je te bedanken.

Bedankt Cyriel!

--------------

*(08/04/2006) Korven: Sorteren, repareren en ontsmetten  Het was echt nodig hebben we gemerkt, het was dan ook al een 3 tal jaar geleden dat we nog een bij Verstreken onze korven gingen in orde zetten.  Vroeger was dit een jaarlijkse traditie en ook die gaan we terug in ere houden.  Op 18 februari zijn al een paar medewerkers aan dit grote werk begonnen en toen alleen al hebben we in de 70 korven aan de kant moeten zetten.  Francois Wittemans heeft dit allemaal vakkundig opgelost, dat hij een echte vakman is kunnen we zien aan de korf die hij zelf volledig in mekaar heeft gestoken, je kan hem terugvinden tussen de foto's. Ook bij deze tweede sorteerdag hebben we nog maar eens een 90 korven aan de kant gezet waar hier en daar iets los hangt, een doek van kapot is of een gebroken lat.  Dit betekent dat de helft van onze korven eens een opknapbeurt kon gebruiken en daardoor zou alles in orde moeten zijn voor het komende seizoen.  Om te zorgen dat alles in orde is naar het nieuwe seizoen toe hebben we ieder korf volledig leeggemaakt en ook volledig ontsmet.  Onze korven staan klaar! Nu nog Frankrijk binnen! (foto's te vinden op de foto-pagina)

Merci: Leo, Francois, Joris, Jeroen, Jeroen, Jan, Cederic, Robin, Beudy, Wim, Alex

--------------

*(07/04/2006) Volgens de laatste nieuwberichten zouden de Franse duivenmelkers vanaf 1 Mei terug mogen beginnen aan hun duivenseizoen, wel enkel binnenlandse vluchten.  Voor ons zou dit kunnen betekenen dat wij misschien ook Frankrijk binnenmogen.  Het zal er natuurlijk allemaal vanaf hangen hoe de vogelgriep zich evolueert en in hoe verre ons land ervan gespaard zal blijven.  We hebben alvast terug wat hoop gekregen, mss krijgen we dan toch nog een redelijk normaal duivenseizoen?

laat ons hopen!

--------------

*(06/04/2006)ROB Teletekstpagina's 790-791-792-793:  Wij zijn blij dat wij u kunnen vertellen dat we terug over 4 teletekstpagina's beschikken.  Deze kunnen we net zoals in het verleden zelf updaten.  Toch zijn er momenteel nog een paar kleine probleempjes met de weergave van sommige pagina's.  Dit zijn echter kleine kinderziektes die er de komende dagen via de ROB medewerkers wel uit zullen verdwijnen.  Voor dit weekend zullen we op pagina 791 de informatie geven over de lossing van momignies en gaan we ook trachten de eerste gemelde duiven weer te geven op de pagina's.

Via onze site kun je ook de ROB-teletekst pagina's raadplegen, het enige probleem is dat deze door ROB niet zo snel worden geupload, het is zelfs zo dat deze een paar dagen acherlopen op de TV tekst pagina's.  Hier kunnen we spijtig genoeg weinig aan veranderen.

--------------

* (27/03/2006) Kaartavonden 2005-2006: Het wordt stillaan een traditie, en eentje die ondertussen al enkele jaren mee gaat, die kaartavonden in Sans Peur.  De ideale winteractiviteit om die koude vrijdagavonden door te krijgen.  Op 24 maart liep het kaartseizoen ten einde, dit betekende dus dat het tijd was om de beste van het seizoen bekend te maken.  Als winnaar kwam Victor Poortmans uit de bus.  Victor die zoals sommige andere iedere week trouw op post is had de overwinning niet zien aankomen maar die prachtige troffee nam hij maar al te graag in ontvangst.

 

Proficiat Victor!

 

--------------

 

* (20/03/2006) Eetdagen 2006: Een nooit verwacht succes, anders kan je dit niet verwoorden, we hadden een kleine 300 man verwacht en uiteindelijk hebben we zonder de medewerkers gerekend meer dan 350 mensen een maaltijd bezorgt.  Het was voor iedereen een beetje zoeken, het was immers al enkele jaren geleden dat we nog eetdagen ingericht hadden, maar met de hulp van een fantastische groep medewerkers hebben we deze 2 dagen tot een goed einde kunnen brengen.

 

Zaterdagavond telden we een opkomst van een goeie 150 aanwezigen, het was voor iedereen terug een beetje zoeken om tot een goed draaiende machine te komen, de wachttijden van het eten waren op het piekmoment redelijk lang.  Maar de mensen van de keuken konden niet meer dan hun best doen om iedereen zo snel mogelijk en zo goed mogelijk te dienen.  Toch hebben zaterdagavond getracht om via een kleine evaluatie er iets aan te doen, en we moesten vaststellen dat we ook in dat opzet geslaagd zijn.  Want op Zondagmiddag hebben we een 200 tal personen mogen verwelkomen en door een kleine uitbreiding van onze keukenploeg ging alles sneller dan op zaterdag.  We leren nog steeds bij!

 

Wij danken iedereen voor hun aanwezigheid en wij hopen u ook volgend jaar te mogen verwelkomen!  De foto's van onze eetdagen kan je bekijken op onze foto-link.  Nog eens een dikke merci voor iedereen die zowel voor als achter de schermen geholpen heeft om deze twee dagen als een succes te laten eindigen.

 

MERCI!!!

Beenhesp eetdagen Sans Peur gewonnen door:

 

Anja Van Gestel

Haacht

Geschatte gewicht: 5Kg 541gr

 

Juiste gewicht hesp: 5Kg 532gr

 

PROFICIAT!

 

--------------

 

* Zaterdag 18 en Zondag 19 maart '06 vinden onze eetdagen plaats, hiermee roepen we terug een initiatief in het leven van uit het verleden, wij nodigen u alvast van harte uit en zien u en uw familie graag terug in de parochiezaal te Winkselle-Delle.

 

--------------

 

*(16/03/2006)  In periode van midden maart tot eind april zullen er alleen vluchten vanuit België plaatsvinden.

 
Voor Vlaams-Brabant houdt dit het volgende in:
 
- Inkorving zaterdag, met lossing zondag: Momignies ( Oostenlijn) - Quiévrain- Quévy (Middenlijn)
Op de lossingsplaats van Momignies zullen dan de volgende provincies aanwezig zijn :
Vlaams-Brabant, Waals-Brabant, Namen Noord - Henegouwen en Limburg
 
- Inkorving vrijdag, lossing zaterdag : Bouillon - Aarlen ( dit ter vervanging van Soissons en Noyon- Pont St Maxence)
Zullen lossen in Bouillon: Antwerpen- Oost-Vlaanderen- Vlaams-Brabant-Limburg-gedeelte van West-Vlaanderen.
In Aarlen: Antwerpen- Oost-Vlaanderen- Vlaams-Brabant-Limburg-gedeelte van West-Vlaanderen-Namen Zuid-Henegouwen.
 
Over lossingsuren is nog niets meegedeeld.

--------------

*(11/03/2006)  Zaterdag 11 maart '06 hielden de fondvrienden van Sans Peur hun traditionele fondverkoop, door al de vogelgriepperikelen van de laatste maanden leek alles dit jaar in het water te vallen maar de griep is ons tot nog toe bespaard gebleven.  De opkomst was dan ook niet ongelooflijk hoog maar de benedenverdieping van ons lokaal zat toch goed gevuld.  We kunnen spreken van een succesvolle avond, wil je het programma nog eens bekijken dan kan je dat via deze link: Programma

--------------

* (05/03/2006) Zondag 05 maart 2006 hielden we in Sans Peur onze traditionele algemene vergadering, we konden terugblikken op een goede vergadering met een nog niet dikwijls geziene opkomst van 115 aanwezigen.

 

© 2013 Sans Peur Herent